همانطور که همه ما میدانیم برای هر نوع جرمی در قانون مجازات مشخصی در نظر گرفته شده است و مجرم میبایست طبق آن مجازات شود. اما گاهی شرایط مجازات فرد فراهم نیست و دادگاه نمیتواند او را به مجازات تعیین شده در قانون محکوم کند. نوجوانان از جمله کسانی هستند که در صورت ارتکاب جرم به مجازاتهای سبکتری محکوم میشوند و این کار دلایل خاص خود را دارد. در ادامه قصد داریم در خصوص مجازات و اقدامات تامینی برای نوجوانان بین 15 تا 18 سال توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.
منبع : مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال
آیا نوجوانان بین 15 تا 18 سال نیز در صورت ارتکاب جرم مجازات میشوند ؟
نوجوانان نیز مانند افراد بزرگسال ممکن است مرتکب جرائمی شوند که شامل مجازات شود. دلیل اینکه قاضی افراد مجرم را مجازات میکند این است که فرد اصلاح شود و حق و حقوق شاکی او نیز حفظ گردد. اما مجازات مجرم نباید باعث وارد شدن آسیبهای جبران ناپذیر به او شود و در هر صورت قاضی تلاش میکند تا مجازات سبکتری را برای مجرم وضع نماید. نوجوانان بین سن ۱۵ تا ۱۸ سال نیز از جمله کسانی هستند که در صورت ارتکاب جرم مستحق مجازاتهای سنگین نیستند و چنانچه مرتکب جرمی شوند قاضی مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی خاصی را برای آنها در نظر میگیرد.
مجازات و اقدامات تامینی نوجوانان بین 15 تا 18 سال
همانطور که گفتیم اگر نوجوانی مرتکب جرمی شود قاضی برای او مجازات و اقدامات تامینی متفاوتی را در نظر میگیرد. اگر نوجوانان مرتکب جرائم تعزیری شوند مجازاتهای زیر برای آنها در نظر گرفته خواهد شد:
- تعزیر درجه یک تا سه: از دو تا پنج سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت.
- تعزیر درجه چهار: یک تا سه سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت.
- تعزیر درجه پنج: انجام 180 تا 720 ساعت خدمات عمومی رایگان، پرداخت جریمه نقدی از 10 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال، از سه ماه تا یک سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت.
- تعزیر درجه شش: به انجام رساندن 60 تا 180 ساعت خدمات عمومی رایگان، پرداخت جریمه نقدی از یک میلیون تا ده میلیون ریال.
- تعزیر درجه هفت و هشت: تا یک میلیون ریال جریمه نقدی.
نکته مهم: چنانچه نوجوان به انجام خدمات عمومی محکوم شده باشد میزان انجام خدمات نباید در روز بیش از چهار ساعت تعیین شود.
تبدیل مجازات نوجوانان از ۱۵ تا ۱۸ سال
مجازات تعیین شده برای نوجوانان معمولا قابل تبدیل نیستند اما در مواردی که مجازات مجرم نگهداری یا پرداخت جریمه نقدی باشد قاضی میتواند با در نظر گرفتن شرایط نوجوانان این مجازات را به نگهداری در منزل در ساعات معین شده توسط دادگاه و یا اینکه نگهداری در کانون اصلاح و تربیت در دو روز آخر هفته تبدیل کند که مدت زمان مجازات جایگزین شده نیز میتواند سه ماه تا پنج سال باشد.
سوالات متداول
مجازات جرم تعزیری درجه یک تا سه برای نوجوانان ۱۵ تا هجده سال چقدر است ؟
در صورت ارتکاب این درجه جرم نوجوان به نگهداری از دو تا پنج سال در کانون اصلاح و تربیت محکوم میشود.
اگر مجازات نوجوانان انجام خدمات عمومی باشد ساعت انجام خدمات در روز چقدر است ؟
در این صورت نباید مدت انجام خدمات بیش از چهار ساعت در روز تعیین شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آمادهاند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال پاسخ دهند.
برای دریافت
مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره
02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات
مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.
:: برچسبها:
مجازات نوجوانان بین 15 تا 18 سال ,
:: بازدید از این مطلب : 613
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0